Dagens lunch


Uganda

Och så var man här. I hjärtat av Afrika. Uganda.
Vilken grönska. Hela landet exploderar i grönt.
Med mina fördomar hade jag väntat mig ett torrt, sönderbränt och brunt Uganda.
De fördomarna krossades i ett enda slag när vi vaknade upp i måndags och ställde oss på
vår enorma veranda och blickade ut över ett grönt hotellområde, med palmer, buskar och blommor.
Från verandan ser vi också magnifika Victoriasjön.

Ska dock erkännas att jag till en början tänkte att grönskan säkert är begränsat till det femstjärniga hotellområdet, då det säkert bevattnades för fullt. När vi efter en skön dag vid poolen bestämde oss för att ta taxi till en supermarket för att handla lite bröd, vatten och annat smått och gott visade det sig att det gröna även finns utanför hotellområdet.

En taxiresa som skulle ta oss till affären på 20 minuter enkel väg tog 1 1/2 timme. Så allt som allt tog det oss fyra timmar fram och tillbaka, allt det för lite bröd och vatten. Men det var ett äventyr. Att se alla dessa människor ute på gatorna som med fara för sina egna liv helt orädda kastade sig ut i trafiken för att ta sig över till andra sidan. Alla dessa affärer som kantade gator och människorna som bor, lever och försöjer sig där.
Trafiken är vansinnig. Trafikljusen följs inte, som taxichauffören sa - vi har våra egna trafikregler.

Värmen är uthärdlig nästan bara vid poolen. Där har vi tillbringat våra första dagar,  i vattnet, i solstolen.

En rolig sak här är att de är så många som jobbar på hotellet. Vad en människa gör i normala fall på en arbetsplats hemma i Sverige gör fem-sex personer här. En skriver ditt namn, en skriver ditt rumsnummer, en skriver ditt passnummer och så vidare. Och de är så långsamma. inte samma rytmiska tempo som hemma. Men det är förmodligen deras sätt att uthärda värmen?

I morgon har vi förresten hyrt personlig livvakt för 50 kronor i timmen, då ska vi gästa Ugandas huvudstad Kampala. SHOPPNING!!! SHOPPNING!!!


RSS 2.0